De 10 beste diervriendelijke muizenvallen

Muizen… In de ogen van sommigen zijn het schattige beestjes, maar anderen zijn van mening dat het vieze dieren zijn. De knaagdieren kunnen ongewenste gasten in ons huis worden en we willen zo snel mogelijk van ze af. Dit betekent echter niet dat we het welzijn van de dieren uit het oog moeten verliezen.

Gelukkig zijn er veel diervriendelijke muizenvallen beschikbaar die het mogelijk maken om de beestjes op een humane manier uit ons huis te verwijderen. In tegenstelling tot een traditionele muizenval, zullen de muizen niet sterven wanneer je ze vangt met een diervriendelijke muizenval. Dit betekent dat je de muizen weer vrij kunt laten in de natuur.

In dit artikel nemen we een duik in de wereld van ongediertebestrijding en presenteren onze top 10 diervriendelijke muizenvallen. Lees verder om erachter te komen welke muizenval de beste optie is voor jou.

Laatste update:

Inhoudsopgave

Top 5 beste diervriendelijke muizenvallen

Ontworpen voor het welzijn van de muis

Humane muizenval “Gabbia” van bestrijdingsproducten.nl

Ook geschikt voor grotere knaagdieren

Diervriendelijke muizen- en rattenval van Olenka

Duurzaam en diervriendelijk gebouwd

Diervriendelijke muizenval van Wonact voor binnen en buiten

Muizenval voor binnen en buiten

Drie diervriendelijke muizenvallen van Wonact inclusief schoonmaakborstel

De innovatieve diervriendelijke muizenval

Humane muizen- en rattenvanger van Pest Hunter

Diervriendelijke muizenvallen: een top 10

1. Humane muizenval “Gabbia” van bestrijdingsproducten.nl

2. Diervriendelijke muizen- en rattenval van Olenka

3. Diervriendelijke muizenval van Wonact voor binnen en buiten

4. Drie diervriendelijke muizenvallen van Wonact inclusief schoonmaakborstel

5. Humane muizen- en rattenvanger van Pest Hunter

6. De Forgoods diervriendelijke muizenvallen

7. Vivid Greens’ diervriendelijke muizenvallen voor binnen en buiten

8. Doorzichtige en diervriendelijke muizenval van Vulpes goods

9. Diervriendelijke val voor muizen en ratten van Wonact

10. Diervriendelijke muizenval van roestvrij staal van VerminBusters

Waar let je op bij het kopen van een diervriendelijke muizenval

Diervriendelijke muizenvallen vergelijken? Waar moet je dan precies op letten? Voordat we je vertellen wat de 10 best geteste diervriendelijke muizenvallen zijn, is het belangrijk om te weten waar je als consument op moet letten wanneer je eraan denkt om een diervriendelijke val te kopen. Er zijn een aantal factoren die een grote rol spelen. 

Gebruiksgemak
Wanneer je last hebt van muizen wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Een muizenval die gemakkelijk te gebruiken is, is dan ook van groot belang. Je wilt deze makkelijk kunnen installeren, spannen en legen. Een diervriendelijke muizenval die gemakkelijk te gebruiken is draagt bij aan de efficiëntie van het proces.

Materiaal en herbruikbaarheid
Het nadeel van veel traditionele muizenvallen is dat je deze na één keer al weggooit. Veel diervriendelijke vallen zijn van ABS plastic gemaakt, kunnen makkelijk opengemaakt worden om de vangst los te laten en zijn gemakkelijk te gebruiken. Hierdoor kun je de muizenvallen vaker gebruiken. Erg handig! Daarnaast draagt de herbruikbaarheid bij aan het milieu. 

Veiligheid
Het is belangrijk dat de muizenvallen veilig zijn. Niet enkel voor de knaagdieren, maar ook voor je huisdieren, kinderen en voor jou! Een veilige muizenval zorgt ervoor dat de muizen geen pijn lijden. Daarnaast vormen ze geen gevaar voor je huisdieren of kinderen als zij per ongeluk op de val staan. 

Afmetingen
De grootte van de muizenvallen is een factor die je in overweging moet nemen. Hoeveel muizen heb je in huis? Op basis van dit antwoord kun je kiezen welk formaat val je in huis neemt. Een kleine val vangt een enkele muis, terwijl een grote val meerdere muizen en zelfs ratten kan vangen!

Prijs en garantie
Naast bovenstaande factoren is de prijs van de muizenval en de garantie die hierop zit voor veel mensen een doorslaggevende factor. In onze top tien diervriendelijke muizenvallen gaan we in op de prijzen van de verschillende vallen zodat jij de verschillende vallen kunt vergelijken om zo de beste keuze te maken. 

Conclusie: de best geteste diervriendelijke muizenvallen

In het geval van een muizen- of rattenplaag bij jou in huis zijn er gelukkig tal van mogelijkheden om het probleem op een humane manier op te lossen. De bovenstaande muizenvallen verminderen dierenleed, dragen bij aan de natuurlijke omgeving, dragen bij aan de circulaire economie en zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken. Het is tijd om de traditionele, dieronvriendelijke en dodelijke methoden achter ons te laten en diervriendelijke oplossingen en opties te omarmen.

Hopelijk hebben we je een beetje wegwijs kunnen maken in de wereld van diervriendelijke muizenvallen. Bovenstaande diervriendelijke muizenvallen vergelijken met elkaar is het enige wat je kunt doen om een goede keuze te maken. Maar wij zijn groot fan van twee merken. Heb je een grote plaag? Kies dan voor een emmer van Olenka. Wil je op je geld letten? Dan is de Gabbia-val de beste keuze.

F.A.Q. over de top 10 diervriendelijke muizenvallen

Een aantal veelgestelde vragen over diervriendelijke muizenvallen.

Een diervriendelijke muizenval, moet net als een traditionele val op een strategische locatie worden geplaatst. Zet de val neer op een plek waar jij activiteit van muizen vermoedt of hebt waargenomen. De meest voorkomende plekken om een val te plaatsen zijn langs muren en plinten, in de keuken, bijvoorbeeld onder het aanrecht, op zolder of in de kelder en in de buurt van de meterkast.

Je kunt verschillende soorten eten gebruiken als lokaas voor de muizen. Er zijn een aantal producten die muizen erg lekker vinden, waaronder noten, pindakaas, zaden, gedroogd fruit, chocolade, graanproducten en natuurlijk ook stukjes kaas. Zorg er ongeacht het product voor dat je kleine hoeveelheden gebruikt. Daarnaast is het aan te raden om het lokaas zo nu en dan te vernieuwen om de aantrekkingskracht goed te behouden.

Nadat je een muis hebt gevangen wil je natuurlijk dat deze (of een andere) niet terugkomt. Dit kun je doen door een aantal preventieve maatregelen te nemen. Zo kun je kieren, gaten en scheuren in de muren of vloeren afdichten met staalwol of cement. Ook kun je de muizen weghouden met geurafschrikkers zoals pepermuntolie of cederhout blokjes.

Verder is het belangrijk om je woning zo schoon mogelijk te houden. Houd de vloeren goed schoon, berg voedsel op in containers en organiseer je woning goed zodat je het aantal schuilplaatsen voor de knaagdieren kan minimaliseren. Het is niet enkel belangrijk om je binnenruimte goed schoon te houden, hetzelfde geldt voor je tuin of balkon!

Heb je een muis gevangen, maar lijkt deze gewond te zijn? Probeer dan zo goed mogelijk te kijken wat de aard en de ernst van deze verwondingen zijn. Dit kun je gelukkig gewoon doen terwijl de muis in de val zit. Alle bovenstaande vallen zijn namelijk doorzichtig.

Lijkt er sprake te zijn van bloeding of gebroken botten? Raadpleeg dan een dierenarts voor advies. Als zij het gevoel hebben dat de verwondingen ernstig zijn, zullen zij de muis komen ophalen, of je kunt deze naar hen toe brengen. Zijn de verwondingen volgens de professionals mild? Dan kun je de muis vrijlaten.

Marco
Marco

Ik ben Marco, een gepassioneerde recensent voor huis- en tuinblogs. Mijn reis begon met een diepgewortelde liefde voor alles wat met wonen en buitenleven te maken heeft. Van prachtige bloementuinen tot innovatieve keukenapparatuur, mijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Mijn dagen zijn gevuld met het verkennen van de nieuwste trends en het delen van mijn inzichten met lezers over de hele wereld. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor kwaliteit, streef ik ernaar om mensen te inspireren en te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun huis en tuin.