Top-10 Marokkaanse Poefs

Ben jij op zoek naar de beste en leukste Marokkaanse poef van 2023? Lees dan vooral verder op deze pagina. Wij hebben namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan onder aanbieders van deze veelzijdige en decoratieve meubelstukken die volgens Marokkaanse traditie worden gemaakt. We hebben vele poefs met elkaar vergeleken en hieronder vertellen we je precies wat naar onze mening de Top-10 beste Marokkaanse poefs zijn en wat de eventuele voor- en nadelen zijn.

Wat is een Marokkaanse poef?

Wat is eigenlijk precies een Marokkaanse poef? Het woord poef, dat zitkussen betekent, komt van het Franse woord “un pouf” en is daarmee dus een Nederlandse verbastering uit het Frans. De oorsprong van de poef ligt in het Midden-Oosten. Het lage en zachte zitkussen was oorspronkelijk meestal van leer gemaakt en gedecoreerd met oosterse patronen. Tegenwoordig worden poefs ook van andere materialen gemaakt, vooral vanwege prijsargumenten. Over het algemeen zijn ze rond, maar er bestaan ook poefs met een andere vorm, zoals vierkant. Comfort is belangrijk bij een poef, dus de vorm moet wel gemakkelijk zijn om op te zitten.

De Marokkaanse poef is daarvan een afgeleide versie en is een zitkussen van leer dat versierd is met traditionele Marokkaanse motieven. De poef wordt met de hand geweven door ambachtslieden die daarbij hoogwaardige materialen zoals leer of textiel gebruiken. Het is in de Marokkaanse traditie vaak de vervanging van een stoel of doet dienst als voetenbankje. In Nederlandse huishoudens wordt het meubelstuk naast zitkussen en voetenbankje ook vaak gebruikt als bijzettafel en als decoratief meubelstuk.

Laatste update:

Inhoudsopgave

Top 5 beste Marokkaanse poefs

Traditionele lederen handgemaakte poef

Souk Tajine - Marokkaanse Ronde Echt Leren Poef - Bruin

100% duurzame lederen poef

Marokkaanse leren poef cognac

Elke poef heeft een uniek patroon

Safaary - Poef Leer Olijfgroen Rond - 50x50 CM

Poef met een kleurrijk en uniek design

Marokkaanse kelim poef - Bohemian vloerkussen - handgeweven uit natuurlijke materialen - ongevuld K897

Huidvriendelijk, krasbestendig en slijtvast

Handgemaakte Marokkaanse poef voetenbank, ronde Ottomaanse zitzak voetenbank

Onze top-10 beste Marokkaanse poefs

Bij de vergelijking van Marokkaanse poefs hebben we van een grote hoeveelheid Marokkaanse poefs gekeken naar kenmerken zoals kwaliteit, prijs en decoratieve waarde. Ook hebben we de beoordelingen van klanten op Bol.com meegewogen in ons oordeel. Uit deze mix van criteria hebben we de 10 beste exemplaren geselecteerd die we op deze site beschrijven en met elkaar vergelijken. Wat uiteindelijk voor jou de beste Marokkaanse poef is, hangt natuurlijk ook van je eigen smaak en wensen af.

1. Souk Tajine - Marokkaanse Ronde Echt Leren Poef - Bruin

2. Marokkaanse leren poef cognac

3. Safaary - Poef Leer Olijfgroen Rond - 50x50 CM

4. Marokkaanse kelim poef - Bohemian vloerkussen - handgeweven uit natuurlijke materialen - ongevuld K897

5. Handgemaakte Marokkaanse poef voetenbank, ronde Ottomaanse zitzak voetenbank

6. Marokkaanse kelim poef - Bohemian vloerkussen - handgeweven uit natuurlijke materialen - ongevuld k827

7. Safaary - Poef Leer Naturel met Groen-Goud Rond - 50x50 CM

8. Marokkaanse - Handgemaakt - Berber Poef (Beni Ourain) - 60x60x25 cm - Wol

9. Safaary - Poef Leer Licht Naturel Vierkant - 45x45 CM

10. Safaary - Kelim Poef Zebra - 60x60 CM

Waar je op moet letten bij de aankoop van een Marokkaanse poef

Ben jij van plan om een Marokkaanse poef aan te schaffen? Dat is een goede keuze, want het verrijkt zonder meer je interieur! Hier zijn enkele zaken waar je op moet letten voordat je tot aankoop overgaat.

Ten eerste is het van belang om je af te vragen wat het doel van de Marokkaanse poef is. Ga je het vooral gebruiken als zitkussen, of meer als een decoratief meubelstuk? In het geval van een zitkussen, dan is het van belang dat de hoogte van de poef ideaal is om op te zitten: Tussen 30 en 40cm is de beste hoogte voor een goed zitcomfort. Gebruik je de poef voornamelijk ter decoratie dan is dat natuurlijk minder belangrijk en richt je je meer op het dessin en het kleurgebruik en in hoeverre dat past bij jouw woonstijl. Let bovendien ook op het materiaal: Meer “fluffy” materialen zijn minder goed schoon te houden dan gladdere materialen zoals leer.

Verder is het belangrijk om te letten op de vulling. Wordt de poef met of zonder vulling geleverd? Zonder vulling is, zoals reeds benoemd, een meer milieuvriendelijke en economische optie, maar het betekent wel dat je zelf materiaal moet vinden om de poef mee te vullen.

Onze eindconclusie over deze Marokkaanse poef reviews

Er zijn een aantal merken die de markt van Marokkaanse poefs bedienen. Daarbij zijn Safaary, Poufs&Pillows en marocstore.nl de drie toonaangevende merken. Bij deze merken kun je er eigenlijk van uit gaan dat je kwaliteit geleverd krijgt en langdurig van je poef kunt genieten.

Hopelijk helpt onze koopgids je bij het vinden van de juiste Marokkaanse poef en zul je langdurig plezier hebben van dit decoratieve en functionele meubelstuk!

Veel gestelde vragen over de Marokkaanse poef

Hieronder vind je enkele vragen die we veel hebben gehoord en die jou kunnen helpen de juiste keuze voor een Marokkaanse poef te maken of om deze te gebruiken.

Veel van de Marokkaanse poefs die we hier hebben genoemd worden geleverd zonder een vulling. Dat is ten eerste een Marokkaanse traditie en tevens ook zeer milieuvriendelijk. Van oudsher vulde je de poef altijd zelf met je eigen vulling. Nu de poefs ook een verre reis moeten maken van de ateliers in Marokko naar jouw huiskamer of zithoek is het niet vullen van een poef ook een milieubewuste overweging. Zo kunnen de poefs namelijk met minder volume vervoerd worden en dat is minder belastend voor het milieu en bovendien prijstechnisch ook interessant.

Eigenlijk kun je elk materiaal dat van textiel is gemaakt daarvoor gebruiken. Denk daarbij aan (oude) kleding, beddengoed zoals dekbedden, maar ook jassen, handdoeken. Als het maar zacht is en van textiel is gemaakt. Hoe meer vulling, hoe hoger de poef wordt, maar ook harder. Let erop dat je de poef niet te vol stopt met vullen, dan kan deze uitscheuren.

Nee, dat hoeft niet. Traditioneel waren poefs vroeger wel altijd rond. Tegenwoordig zijn ze nog steeds vaak rond, maar komen ze ook in andere vormen voor, meestal vierkant. Het is wel belangrijk dat de vorm het zitcomfort niet aantast.

De poefs die we in deze vergelijking hebben gemaakt worden allemaal op ambachtelijke wijze, dus met de hand door ambachtslieden gemaakt. Daardoor is het vaak dus ook een uniek product, waarvan er geen tweede is die precies hetzelfde is.

Stop de stof van de poef vooral niet in de wasmachine. De meeste materialen waar een poef van gemaakt is kunnen daar niet tegen. De beste manier om een poef schoon te maken en te onderhouden is door een schone en enigszins vochtige doek met een klein beetje groene zeep te gebruiken om de vlek te verwijderen. Spoel vervolgens de groene zeep van de doek af en was de plek van de vlek na met wat water, liefst gedestilleerd water om achterblijvende kalkresten op de poef te voorkomen.

Voor een langere levensduur van je Marokkaanse poef is het verstandig om deze goed te onderhouden en dus regelmatig in te smeren met een voor het materiaal van jouw poef (vaak leer) geschikt middel.

Nee. Een poef is een op zichzelf staand artikel dat vaak als zitkussen of voetenbank wordt gebruikt. Een hocker daarentegen hoort bij een specifiek bankstel en is dus ook in de kleuren en het materiaal van de bank gemaakt. Vaak kan een hocker ook nog aan de bank worden vastgemaakt en bij een poef is dat niet het geval. Een poef heeft immers een eigen patroon, kleur en materiaal. Dat de woorden poef en hocker dus soms als synoniemen worden gebruikt is niet juist. Ben je specifiek op zoek naar een Marokkaanse poef, ga dan dus niet af op artikelen die “hocker” genoemd worden.

Marco
Marco

Ik ben Marco, een gepassioneerde recensent voor huis- en tuinblogs. Mijn reis begon met een diepgewortelde liefde voor alles wat met wonen en buitenleven te maken heeft. Van prachtige bloementuinen tot innovatieve keukenapparatuur, mijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Mijn dagen zijn gevuld met het verkennen van de nieuwste trends en het delen van mijn inzichten met lezers over de hele wereld. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor kwaliteit, streef ik ernaar om mensen te inspireren en te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun huis en tuin.