De top 10 beste robot ramenwassers van 2023

Het kan best lastig zijn om bij de buitenkant van je ramen te komen. Zo woon je misschien erg hoog of zijn de ramen gewoon moeilijk te bereiken. Dan is het een ontzettend handig idee om voor robot ramenwasser te gaan. 

Een ramenwasser is een goed product om te gebruiken voor je ramen. De robot wast automatisch de ramen, zonder dat jij dit hoeft te doen. Daarom hebben we de top 10 beste robot ramenwassers voor je op een rij gezet.

Laatste update:

Inhoudsopgave

Top 5 beste robot ramenwasser

Multifunctionele robot ramenwasser 

Zoef Robot raamwasser Bobbie 2.0 met waterspray

Robot ramenwasser met afstandsbediening

Zoef Robot Robot Ramenwasser Bobbie 2.0

Met ingebouwd anti-val systeem

SmartShine H9 Robot Ramenwasser

Ramenwasser robot met grote watertank

LifeSupply® Robot ramenwasser

Robot ramenwasser bedienbaar via app

Cleanzy® Robot Ramenwasser Met App

Wat is een robot ramenwasser?

Een robot ramenwasser kan wel leuk een raam schoonmaken maar hoe gaat dit dan precies in zijn werking? De ramenwasser zit vaak met een magneet vast aan de andere kant. Het raam zit eigenlijk tussen de twee ramenwassers in. Zo kun je de binnen en de buitenkant eenvoudig schoonmaken.

Het voordeel hiervan is dat je er niet bij hoeft te blijven. De ramenwasser gaat zelf aan het werk. Je kunt hem instellen en bedienen op verschillende manieren. De ene ramenwasser robot is te bedienen met een afstandsbediening en de andere kun je zelfs bedienen met een telefoon. Het ligt er dus aan welke ramenwasser je koopt. 

Het is goed om te weten dat de beste ramenwasser ook altijd een veiligheidskoord heeft en eventueel nog andere veiligheidsopties heeft. Op die manier zorg je er namelijk voor dat het voor jezelf altijd veilig is om de ramenwasser te blijven gebruiken.

De top 10 robot ramenwassers vergelijking vind je hier

De top 10 robot ramenwassers zijn allemaal getest en we hebben er daarna een top 10 ramenwassers van gemaakt. Zo zijn ze door een ramenwasser test heen gekomen. Een goede ramenwasser robot voldoet namelijk aan onze eisen.

Wat is de beste robot ramenwasser? Deze hebben we uiteraard volgens onze eisen op nummer 1 gezet. Dat is de Zoef Robot raamwasser Bobbie 2.0 met waterspray. De best geteste robot ramenwasser kun je dan ook vinden in de top 10 robot ramenwasser lijst hieronder.

Top 10 beste robot ramenwasser van 2023

1. Zoef Robot raamwasser Bobbie 2.0 met waterspray

2. Zoef Robot Robot Ramenwasser Bobbie 2.0

3. SmartShine H9 Robot Ramenwasser

Hier let je op bij de aanschaf van een best geteste robot ramenwasser

Er zijn verschillende dingen waar je bij een ramenwasser op moet letten als je er een wilt aanschaffen. De top 10 robot ramenwassers worden ook beoordeeld op de volgende punten:

 • Kun je de ramenwasser eenvoudig opladen of moeten er normale batterijen in?
 • Als de ramenwasser oplaadbaar is, hoelang gaat de accu dan mee? Is de ramenwasser robot niet oplaadbaar, hoelang gaan de normale batterijen dan mee? 
 • Kun je de ramenwasser bedienen met je telefoon of zit er een afstandsbediening bij?
 • Is de ramenwasser volledig veilig in zijn gebruik? Hij zuigt zich namelijk wel vast aan je raam.

4. LifeSupply® Robot ramenwasser

5. Cleanzy® Robot Ramenwasser Met App

6. Calodi® Robot Ramenwasser

7. SmartShine X1 Robot Ramenwasser

8. Zoef Robot Raamwasser Evert met waterspray

9. Eziclean® Hobot 388 Robot Raamreiniger

10. Liectroux Robot Ramenwasser

Zo vergelijk je de beste robot ramenwassers

De beste ramenwasser kun je natuurlijk het beste wel eerst vergelijken voordat je er eentje gaat kopen. De top 10 ramenwassers bestaat uit vele verschillende ramenwassers die van zeer goede kwaliteit zijn, maar je wilt er natuurlijk maar eentje kiezen. Daarom kun je op de volgende dingen letten als je ze met elkaar wilt vergelijken:

 • Hoe veilig is de robot ramenwasser? Zit er bijvoorbeeld speciale beveiliging op en kun je hier dan op een veilige manier gebruik van maken? 
 • Heeft een goede ramenwasser meerdere functies? Zitten er functies op die je makkelijk kunt bedienen of moet je hier veel moeite voor doen voordat dit aangepast is?
 • Hoe wordt de ramenwasser opgeladen? Kun je de ramenwasser eenvoudig opladen of moet je er bijvoorbeeld speciale batterijen voor kopen als hij steeds leeg is?
 • Hoe kun je de fijne ramenwasser bedienen? Is het mogelijk om de ramenwasser te bedienen met een afstandsbediening, telefoon of moet je er de hele tijd heen lopen?
 • Gaat de accu voor een lange tijd mee? Als je in de top 10 robot ramenwassers kijkt, kun je zien dat de ene een accu heeft en de andere niet, gaat deze accu een lange tijd mee of moet je hem tussendoor steeds opladen?
 • Maakt de beste robot ramenwasser een hele hoop lawaai? Is de ramenwasser een stille ramenwasser of maakt hij juist een hele hoop lawaai als je hem aan zet?
 • Welke spullen worden er meegeleverd als je de ramenwasser koopt? Zitten er extra doeken bij of moet je deze later nog allemaal bij gaan kopen?

Verschillende soorten goede robot ramenwassers

Er zijn natuurlijk een hele hoop verschillende ramenwassers waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Zo heb je ramenwassers die volledig automatisch aangestuurd kunnen worden met je telefoon en de andere goede ramenwasser heeft zelfs spraakherkenning waar je op een afstand gebruik van kunt maken. 

Eigenlijk heb je in totaal vier verschillende ramenwassers waar je uit kunt kiezen: handmatige ramenwassers, elektrische ramenwassers, robot ramenwassers en magnetische ramenwassers. In dit geval kies je al voor de robot ramenwasser, omdat je dan zelf niet aan het werk hoeft. Dit moet bij een handmatige, elektrische en magnetische ramenwasser wel. Dit zijn namelijk geen robots. 

De 10 robot ramenwassers verschillen zeer zeker van elkaar, maar vaak komt dit door het feit dat er verschillende functies die er op zitten. Er zijn niet specifieke soorten waar je naar kunt kijken, wel specifieke eisen die je erbij kunt houden. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Doeken voor bij de goede robot ramenwasser

Een goede ramenwasser wordt geleverd met een doek. Sommige robot ramenwassers worden zelfs geleverd met meerdere doeken. Het is goed om te kijken welke doeken het beste op de ramenwasser werken. 

De top 10 robot ramenwassers bestaat uit alleen maar ramenwassers die ideaal te gebruiken zijn met microvezeldoeken. Deze doeken laten namelijk geen krassen en geen strepen achter op de ramen. Hierdoor krijg je prachtige schone ramen, zonder dat je hier speciale doeken voor moet kopen. 

Een ander groot voordeel van deze doeken is het feit dat je ze gewoon in de wasmachine kunt wassen en daarna opnieuw gebruiken. Daarnaast nemen ze veel vuil van de ramen op en al het overige vocht wordt opgenomen in deze doeken. Ze zijn ideaal om te gebruiken voor de beste ramenwasser.

Dit kun je nog meer schoonmaken met de beste robot ramenwasser

Met de beste ramenwasser kun je heel wat meer schoonmaken dan alleen je ramen. Meestal zijn de robot ramenwassers multifunctioneel. Dit betekent dat je de ramenwassers voor verschillende dingen kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld spiegels of ramen prima schoonmaken met een ramenwasser.

Daarnaast kun je denken aan douchecabines of tegels waar je lastig bij kunt komen. Dan is het ideaal om een ramenwasser hiervoor te gebruiken. Sommige modellen kun je zelfs gebruiken voor een scherm van een tv. Het is wel goed om dit eerst op te zoeken voordat je dit zomaar van plan bent. Anders kunnen er spullen kapot gaan.

Conclusie over de robot ramenwassers

De top 10 robot ramenwassers bestaan uit uitstekende ramenwassers die allemaal hun werk erg goed doen. Het zou erg per persoon kunnen verschillen welke goede ramenwasser voor jou het beste gaat werken. Daarom is het goed om te kijken aan welke eisen je ramenwasser moet voldoen. 

Aan de hand van onze top 10 robot ramenwasser kun je de robot ramenwasser vergelijking maken, zodat je precies weet welke ramenwasser het beste bij je past. Op die manier zorg je ervoor dat je nooit een miskoop begaat. Dit is voor vele mensen de reden om gebruik te maken van onze top 10 robot ramenwassers. 

Uit onze conclusie blijkt dat de nummer 1 zeer zeker de beste ramenwassers is. Dit hebben wij geconcludeerd uit het feit dat hij de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft en hij de beste functies heeft. Natuurlijk kan dit per huishouden wel altijd verschillen.

Veelgestelde vragen over een robot ramenwasser

De beste robot ramenwasser is volgens ons de Zoef Robot raamwasser Bobbie 2.0 met waterspray. De prijs en de kwaliteit is in verhouding ideaal en alle functies die je nodig hebt zitten erop. 

Uiteraard bestaat de top 10 robot ramenwassers alleen maar uit goede robot ramenwassers. Het is dus een kwestie van smaak en de eisen die je hebt die de doorslag gaan geven.

Een robot ramenwasser vergelijken met een andere ramenwasser is soms best lastig. Het is belangrijk om op deze vier punten te letten: heeft de raamwasser een lader of alleen batterijen, de vorm van opladen, de bediening en de veiligheid. Door naar deze punten te kijken kun je de robot ramenwassers eenvoudig vergelijken.

Een robot ramenwasser kopen hoeft niet moeilijk te zijn. Online zijn er vele verschillende sites waar je uit kunt kiezen. Zo is er alleen al veel informatie van Bol.com af te halen. Hier staan ook reviews op van mensen die al eens een robot ramenwasser hebben gekocht, zodat jij ook weet wat je koopt.

Een robot ramenwasser kun je op verschillende manieren bedienen. Hierbij kun je denken aan spraakherkenning, een afstandsbediening of je telefoon. Per robot ramenwasser verschilt het hoe je hem precies kunt bedienen. Dit staat altijd aangegeven bij het product, zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Marco
Marco

Ik ben Marco, een gepassioneerde recensent voor huis- en tuinblogs. Mijn reis begon met een diepgewortelde liefde voor alles wat met wonen en buitenleven te maken heeft. Van prachtige bloementuinen tot innovatieve keukenapparatuur, mijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Mijn dagen zijn gevuld met het verkennen van de nieuwste trends en het delen van mijn inzichten met lezers over de hele wereld. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor kwaliteit, streef ik ernaar om mensen te inspireren en te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun huis en tuin.