Beste droogloopmat van 2023 - Reviews en vergelijkingen van droogloopmatten

Het is fijn als je je schoenen aan een deurmat kunt afvegen voordat je je huis binnen gaat. Met een droogloopmat voor de voordeur of in de hal hou je je huis schoon, maar hiermee zorg je ook voor langer behoud van je vloer. Wanneer je een goede droogloopmat in je hal of voor je voordeur hebt liggen heb je minder kans op slijtage en schade aan je vloer. En dat is wel zo fijn voor de duurzaamheid van je vloer.

Daarnaast wil je natuurlijk ook wel een mooie droogloopmat. Iedereen kent wel de basic deurmat in het zwart of beige, maar tegenwoordig zijn er ook droogloopmatten te koop met een design of een patroon. Dat maakt thuiskomen natuurlijk nog leuker! Maar met al deze keuzes die er op de markt te vinden zijn maakt het kiezen van een droogloopmat voor bij jouw voordeur of in de hal niet gemakkelijker. Welke afmeting heb je nodig of heb je een droogloopmat nodig die op maat gemaakt is, omdat je een specifieke afmeting zoekt? Gelukkig kan je een droogloopmat ook op een rol kopen zodat je zelf kan bepalen hoe groot deze moet zijn. Als je een deurmatten nodig hebt bij de voordeur en de achterdeur dan is het handig om een rol te kopen. Maar je kunt deze natuurlijk ook op maat laten maken, nog makkelijker. Bestel jouw droogloopmat in de maat die je nodig hebt en haal deze op bij de betreffende winkel.

Laatste update:

Inhoudsopgave

Best geteste droogloopmatten van 2023

Om het kiezen van een droogloopmat gemakkelijker voor je te maken hebben we een droogloopmat test gedaan om te bepalen wat nu echt de goede droogloopmatten zijn en welke droogloopmat je het beste kunt kopen. We hebben een top 10 samengesteld en daarin zie jij welke de beste droogloopmat is. We hebben zowel droogloopmatten voor binnen als voor buiten in onze top 10 staan en ook voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Top 5 beste droogloopmatten

Ontdek welke droogloopmatten na het vergelijken als beste uit de test zijn gekomen. Bekijk snel onze top 10 van de beste droogloopmatten van 2023.

Set van 2 droogloopmatten

1. Lenz droogloopmatten

Super absorberende en wasbare mat

2. Optiwash antislip deurmat

Vocht- en schimmelbestendige mat

3. F&M deurmat

Dunne mat voor onder elke voordeur

4. Wicotex droogloopmat

Schoonloopmat voor binnen en buiten

5. In Round deurmat voor binnen en buiten

Waar gebruik je een droogloopmat voor?

Wanneer je geen vuil en/of vocht mee je huis in wilt lopen is het verstandig om een droogloopmat neer te leggen. Deze beschermt je vloer tegen beschadiging en slijtage. Je kunt de droogloopmat zowel binnen als buiten neerleggen, dus in de hal of voor de voordeur. Maar ook ideaal voor in kantoorpanden, in restaurants of in winkels. Op deze manier houd je je vloer langer goed en kun je er langer van genieten.

Je hebt voldoende keuze uit diverse kleuren, afmetingen en designs om te kiezen bij een droogloopmat. Je hoeft dus geen saaie mat neer te leggen, maar je kunt er een kiezen die past in je interieur. Kleurrijk, met een motief of je kiest juist voor een rustige neutrale droogloopmat in het zwart of grijs. 

Top 10 beste droogloopmatten van 2023

1. Set van 2 Lenz droogloopmatten

2. Optiwash antislip deurmat

3. F&M deurmat

4. Wicotex droogloopmat

5. In Round deurmat voor binnen en buiten

Waar let je op bij het kopen van een goede droogloopmat?

Kwaliteit

De kwaliteit is uiteraard het allerbelangrijkste wanneer je een droogloopmat gaat kopen. Stevige en sterke kwaliteit, het liefste van duurzaam materiaal en natuurlijk anti-slip om niet uit te glijden wanneer de mat weg kan slippen. Veiligheid is net zo belangrijk. De prijs- en kwaliteitsverhouding, deze moet natuurlijk wel in balans zijn.

Afmeting

Je kunt droogloopmatten in vele diverse afmetingen kopen. De kans is dus groot dat je een deurmat vindt die precies past in jouw hal of voor de voordeur. Heb je een andere afmeting nodig, dan kun je ook droogloopmatten op een rol kopen zodat je die zelf kan snijden in jouw maat. Ook is het mogelijk om een droogloopmat op maat te bestellen, bij bouwmarkten of vloerenspeciaalzaken.

6. Matador droogloopmat voor buiten van totalflooring.nl

7. Droogloopmat van Bantach

8. Droogloopmat van HAMAT

9. Droogloopmat gemaakt van kokos van het merk Wicotex

10. Kleurrijke droogloopmat van Karat

Onze conclusie over deze top 10 van de beste droogloopmatten van 2023

Na het bekijken en vergelijken van deze top 10 van deze beste droogloopmatten kunnen we wel concluderen dat er veel goede droogloopmatten te koop zijn op de markt. Het is vooral ook een kwestie van smaak, welke kleur droogloopmat zoek je, welke afmeting heb je nodig? Voor intensief gebruik of normaal gebruik? Hoeveel budget heb je te besteden? Hoe dik mag de droogloopmat zijn? Veel vragen die belangrijk zijn om te beantwoorden voordat je over kunt gaan tot de aankoop.

Bepaal dus vooraf goed welke producteigenschappen jij belangrijk vindt bij het onderzoeken van de diverse droogloopmatten. Vergelijk de matten met elkaar en maak voor jezelf de juiste keuze. Maar met onze top 10 en de verstrekte informatie op deze website denken we dat iedereen wel een geschikte droogloopmat weet te vinden.

Hier koop je een goede droogloopmat

Alle droogloopmatten in onze top 10 bevatten een link om de aankoop te doen bij bol.com. Van elke aankoop die gedaan wordt via deze link ontvangen wij een kleine commissie. Maar er zijn meerdere winkels waar je terecht kunt voor goede droogloopmatten. Denk aan de bouwmarkten zoals Hornbach, Karwei en Gamma.
Voor budget deurmatten
kun je ook terecht bij Action. En wil je jouw mat specifiek kopen bij een vloerenspeciaalzaak, ga dan naar Carpetright. Bij de bouwmarkten en vloeren speciaalzaken kun je vaak droogloopmatten op maat bestellen of koop deze op een rol die je thuis zelf op maat kunt snijden.

Dit is de beste droogloopmat om aan te schaffen

Vanuit onze test is de Lenx droogloopmat het beste. Lees alles over deze droogloopmat die de winnaar is van onze top 10.

Voldoet deze droogloopmat niet aan jouw wensen, wil je liever een andere kleur of heb je een ander formaat nodig? Bekijk dan ook de rest van onze top 10 en zoek de droogloopmat die voor jouw hal of voor de voordeur geschikt is.

Veelgestelde vragen over onze beste droogloopmatten

Heb je een droogloopmat kunnen vinden in onze top 10? Super! Onderaan de omschrijving vind je een button met de tekst “Bekijk de prijs op bol.com”. Wanneer je hier op klikt word je doorverwezen naar de website van bol.com en hier kun je de gekozen droogloopmat kopen. Wij doen zelf geen verkoop, wij adviseren enkel middels onze droogloopmatten test en de opgestelde top 10.

Hoe lang je gebruik kunt maken van een droogloopmat is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Is het materiaal van duurzame kwaliteit? Hoe intensief wordt de mat gebruikt? Een droogloopmat bij een voordeur wordt natuurlijk anders gebruikt dan die voor bijvoorbeeld een kantoor. Tevens maakt het verschil door hoeveel mensen de droogloopmat wordt gebruikt. Woon je alleen dan zal de mat langer meegaan dan wanneer je met een gezin van 5 woont. Zoek je een droogloopmat die heel lang meegaat, kies er dan een van duurzaam materiaal, zoals bijvoorbeeld de nummer 1 uit onze top 10, de Lenx droogloopmat.

Ja onze reviews over deze droogloopmatten zijn objectief. We hebben veel matten bekeken en vergeleken met elkaar. Dat is de beste manier om de goede droogloopmatten van de slechte te onderscheiden.

Het grote verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat is dat je een droogloopmat gebruikt om je zolen te drogen voor je in huis stapt. En met een schoonloopmat maak je de zolen schoon. Een schoonloopmat is ook stugger en de vezels van een droogloopmat zijn zachter. Die van een schoonloopmat zijn veel harder en stugger. 

Om de kwaliteit van je droogloopmat goed te houden en er langer mee te doen is het verstandig om deze regelmatig schoon te maken. Natuurlijk ook om de slijtage aan je vloer te vermijden wil je een schone droogloopmat hebben. Maar hoe maak je deze nu het beste schoon? Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit maar met een droge borstel regelmatig de droogloopmat schoonvegen is sowieso een goede manier. Doe dit niet als de mat nat is want dan veeg je de viezigheid er niet af maar juist erin. Veel droogloopmatten kunnen ook gewassen worden in de wasmachine op 40 of 60 graden, afhankelijk van de vuil. Maar laat je vooral hiervoor ook adviseren door de winkel waar je jouw aankoop doet.

Marco
Marco

Ik ben Marco, een gepassioneerde recensent voor huis- en tuinblogs. Mijn reis begon met een diepgewortelde liefde voor alles wat met wonen en buitenleven te maken heeft. Van prachtige bloementuinen tot innovatieve keukenapparatuur, mijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Mijn dagen zijn gevuld met het verkennen van de nieuwste trends en het delen van mijn inzichten met lezers over de hele wereld. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor kwaliteit, streef ik ernaar om mensen te inspireren en te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun huis en tuin.